Over mij

BONNIE

Ik ben Bonnie, 31 jaar en ik woon in Zwolle. Oorspronkelijk kom ik ook uit deze regio, maar na mijn studie in Leiden ben ik nog lang in het westen blijven hangen. De woorden betrokken, creatief, eigenzinnig, enthousiast, praktisch en zorgvuldig omschrijven goed hoe ik ben en hoe ik ook het liefst met anderen omga.

 

In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, de natuur in, kokkerellen of een boek lezen op de bank, bij voorkeur in het gezelschap van mijn kat.

MIJN EIGEN INTERIEURUITDAGINGEN

Vroeger was ik niet zo bezig met interieur. Ik kocht gewoon wat ik mooi, leuk of grappig vond en dat hoefde absoluut niet bij de rest te passen. Andere mensen snapten niet hoe ik daar kon wonen, maar ik vond het juist gezellig! Er is natuurlijk ook geen standaard voor ‘hoe het hoort’, want ieder mens is verschillend.

 

Ik vond het altijd belangrijk dat je aan mijn woonruimte kon zien wie ik was en wat ik leuk vond. Nou heb ik inmiddels wel wat andere interesses dan vroeger, en ben ik ook al een keer of zes verhuisd in de afgelopen twaalf jaar, dus ik heb veel uitdagingen gehad op het gebied van interieur.

 

Toen ik ging studeren, kreeg ik de sleutel van mijn kamertje van 12 vierkante meter. Daar moesten véél meubels in…

Uitdaging: alles zo efficiënt mogelijk indelen.

 

Een deel van mijn master volgde ik in Frankrijk. Daar kwam ik terecht op een gemeubileerde kamer.

Uitdaging: de kamer persoonlijker maken door middel van mijn eigen dekbedovertrek, keukenspullen en foto’s, zodat ik me er thuis kon voelen.

 

Eenmaal afgestudeerd ging ik voor het eerst in mijn eentje wonen. Het was een vrij kleurloos appartement, waar ik niet veel aan mocht veranderen.

Uitdaging: het appartement gezellig maken zónder ingrijpende aanpassingen en mét een klein budget. 

Weer een aantal jaar later trok ik bij mijn toenmalige vriend in. In het huis kwam zijn voorliefde voor lichtblauw en lichtgrijs duidelijk naar voren. Ik vond het saai en onpersoonlijk, en doordat ik mijn eigen spullen had verkocht, had ik erg de behoefte om mijn stempel te drukken op het huis.

Uitdaging: meer kleur en contrast geven aan het huis, zonder dat mijn huisgenoot het als een invasie zou zien.

Een paar jaar later hebben we samen een huis gekocht. Nu konden we alles samen beslissen, van de vloer tot de keuken en de gordijnen. Dat was heel leuk om te doen, maar je blijft toch twee personen met een eigen smaak. 

Uitdaging: onze woonstijlen en voorkeuren combineren.

 

Uiteindelijk ben ik weer vertrokken uit dit huis en ben ik teruggegaan naar de Veluwe.

Uitdaging: opnieuw mijn eigen plekje vinden en creëren, met daarin ook een fijne werkplek!


WAT IK ZELF LEUK VIND

Natuurlijk is het mijn doel om mijn klanten blij te maken met een interieur dat ze zélf geweldig vinden, maar ik merk dat mensen ook graag willen weten wat mijn eigen voorkeur heeft.

Komt ie: mijn vorige huis was stoer landelijk ingericht, maar ik vind in elke stijl wel bepaalde voorwerpen leuk. Zo ben ik gek op vintage meubels met schuine pootjes, industriële lampen, klassieke elementen in een jaren ’30-woning, hout, staal en kleurrijke tegeltjes. En het állerleukst vind ik het om er zelf een draai aan te geven, waardoor het nog veel leuker, speelser of persoonlijker wordt dan wat er in de tijdschriften staat.

 

Belangrijk: ik vind dat er in elke woonkamer (minstens) een plant hoort te staan! Al is het alleen maar voor zuurstof en je gemoedstoestand.